V plném proudu je velká podzimní soutěž, ve které mohou návštěvníci portálu Czech Specials vyhrát atraktivní cenu – účast na exkluzivním kuchařském kurzu s michelinským šéfkuchařem Pavlem Pospíšilem. Stačí vyplnit interaktivní dotazník, který bude až do neděle 9. prosince umístěn na webových stránkách http://www.czechspecials.cz. Každý týden čeká na soutěžící jiná soutěžní otázka. Každý týden ze správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce.
Kuchařský kurz proběhne 11. prosince od 16 hodin v profesionálním kuchyňském studiu Cocina Rivero v Praze. Jeho téma bude „nový přístup k tradiční české kuchyni“. Pavel Pospíšil totiž účastníky bude inspirovat pro nadcházející Vánoce a ukáže jim, jak zpracovat tradiční českou rybu, tedy kapra, od hlavy až po ocas. Výsledkem bude netradiční štědrovečerní menu z tradičních surovin. Konkrétně se účastníci naučí uvařit rybí polévku, kapra na modro, rybí dort, vánočního kapra a dezert z vánočky.
Cílem soutěže je rozvinutí myšlenky projektu Czech Specials, který se snaží podporovat tradiční českou kuchyni v jejích regionálních podobách a krajových rozdílech. Snahou je také ukázat nový přístup k tradiční české kuchyni, kdy kvalita surovin a jejich zpracování stojí na prvním místě.
„K cestování patří neodmyslitelně gastronomické zážitky. Pokud chceme, aby se k nám turisté rádi vraceli, musíme jim poskytnout kvalitní služby. Proto dlouhodobě rozvíjíme projekt Czech Specials v podobě certifikovaných restaurací, které nabízejí tradiční českou gastronomii,“ okomentoval novou soutěž generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška .